[QUOTE=limon;796475
Yaseminlere gelince, bizim civarda hemen her bahçede aynı benim yaseminler gibi yüzlercesini görürsünüz. Çünkü civardaki fidanlıklar buranın İstanbul merkeze göre çok daha sert olan iklimine uygun olduğu için hemen her bahçeye dikerler. Alev Ağacı, Yasemin, Kartopu, Mor Salkım, Acem Borusu ve Leylandi bu civarda en bol kullanılan bitkilerdir. Yaseminin birisi sert rüzgarlarda hep bahçeye seriliyordu. Biz de en son fırtınada yere serilince "Bunu taşıyalım" diye derince budamasını yapmıştık. Planlarıma göre daha erken bahçe işine geçecek, havalar ısınmadan bitkilerimi yeni yerlerine dikecektim ama umduğumuz gibi olmadı, çoğu bitki taze sürgünlerini verdi, tomurcuk hazırlıklarındalar. . Bu yüzden bitkilerin keyfini kaçırmadan geçirmek için biraz daha dikkatli davranmamız gerekecek.
QUOTE]
Sevgili LİMON...!
Bahçenizin durumunu ve konumunu ağaçlar nete geldiğinden beri izleyenlerdenim. Pek bir şey yazmasamda uzaktan uzağa izledim bu güne kadar. Yukarıdaki prağrafınızı bilinçli olarak aldım. O kadar güzel bir anlatımki aslında mesajınızın tümü öyle. Yetişkin bitkilerin yer değişimi konusunda belki lazım olur diye tecrübemi sizinle paylaşmak istedim çünkü tamamen ayrı bir uzmanlık alanı gibi. Kök budaması ve uyutma işlemi yapılmadan derin budamanın bir işe yaradığını düşünmeyenlerdenim. Tecrübelerim bir bitkinin yer değiştirmeden önce mutlaka kök budaması yapılıp uyutularak firesiz taşınacağı yönünde.
Size, ailenize yeni eviniz ve bahçenizde sağlıklı yıllar diliyorum.
Kolay gelsin.
|