Ben de bugün 4 saksı gaura aldım. Yaprakları kızarıyor dedi satıcı.
Cemo'nun bahçesinde görmüş ve beğenmiştim.
Sdurul, benim aldığım bir saksı sizinkinin yarısı kadar.
4 taneyi ne kadar aralıkla dikmeliyim acaba?
Araştırırken bulduğum bilgiyi paylaşayım sizlerle.
Beyaz kelebekler Gaura
Güneşi gördükçe canlanan bu gösterişli çiçekler, ılıman iklimlerin vazgeçilmezidir. Romantik havasına siz de kendinizi kaptıracaksınız.
TOPRAK: Drenajı çok iyi, orta derecede organik besin içeren kumlu topraklarda sağlıklı gelişim gösterir.
BAKIM: Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. Kuraklığa uzun süre dayanıklı olmasına rağmen yarı gölge alanlar onun için daha uygundur. Kurak ve sıcak yaz günlerinde daha sağlıklı kalabilmesi için sulamanız gerekir. Kuraklığa dayanıklı olduğu için sıcak iklimlerde kaya bahçelerinde, bahçelerde çiçek tarhlarında ve doğal bahçelerde kullanıma uygundur.
ÜRETİM: Tohum ve çelikle üretilir. Çelikler ilkbahardan yaz sonuna kadar çiçek açmayan filizlerden alınır. Çelikler köklendirme toprağında 15-20 günde köklenir ve dikim için hazır duruma gelir. Diktikten sonra can suyunu vermeyi unutmayın.
ÇİÇEKLERİ: Çiçekleri köklerinden çıkan ince uzun çiçek sapları üzerinde seyrek olarak bulunurlar. Yaz boyunca çiçek açan bir bitki olsa da kış aylarında da keyfini sürmeye devam edebilirsiniz. Çiçeklerinde azalma başlayınca çiçek saplarını kökünden kesin. Sonbaharda yeniden çiçeklenmeye başladığını göreceksiniz. Gauranın, altın sarısı benekli, pembe ve kırmızı olmak üzere değişik renkleri bulunur.
Kaynak