View Single Post
Eski 18-05-2011, 22:10   #32
sans43
Ağaçsever

sans43's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
2011 çalışmalarıma Fethiye'de devam ediyorum

Topraksız tarıma gönül veren sevgili dostlar, 2011 çalışmaları için çıtayı biraz daha yükselttim çalışmalarımı yapacağım Fethiye'den hepinize merhaba.

Geçen yıllarda Bodrum'da EC si 2,5 ms/cm olan arteziyen suyu ile güç şartlarda yapmağa öalıştığım topraksız tarım çalışmalarıma bu yıl Fethiye'de 0.5 ms/cm olan su ile devam ediyorum. İçi kokopeat dolu torba sistemine 20 adet Kavun, 20 adet Hıyar, 25 adet çeşitli cins domates ve 25 adet biber toplam 90 kök dikmeyi planladım.

Beş metre uzunluğunda 4 sıra torbayı %5 meyil vermeğe çalışarak tuğlaların üstüne koyduğum 22 cm eninde fiber olukların üstüne yerleştirdim.Torbalarla fiber arasınada naylon koyarak herhangi bir sızıntıyı önlemeğe çalıştım.
Torbaların boyu 1m olduğundan her sıraya beş adet torba koydum. Damlama sulama sistemini önceki yıllarda yaptığım gibi akvaryum musluğu kullanarak çözdüm.

Fideleri 05 Nisan 2011 de yerşerine diktim, Bu sene Fethiye hem serin hemde devamlı yağmurlu olmasına rağmen aradan geçen 40 gün boyunca epey büyüdüler ve salatalardan hasada başladım. Çalışmalarım ile ilgili daha kapsamlı detayları http://www.topraksizkultur.com/forum...tid=140&page=1 bulabilirsiniz.

Merak eden, bilgi almak isteyen, sorusu olan arkadaşlaa buradan, yardımcı olmağa çalışırım. Topraksız tarım için gerekli olan şartları yerine getirince bitkiler abartmıyorum şahlanıyor onların her geçen büyümelerini takip etmeğe doyum olmuyor. Salataların bitki boyları günde 4 ila 5 cm boy atıyor.

Eklenen Resimler

sans43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön