View Single Post
Eski 18-05-2011, 18:09   #7
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
"Sokaktaki adam için siyanür arseniğe dönüşür ve maden siyanürle çıkartılır. Geçelim bunları artık... Lütfen..."
Sokaktaki adam kim bilmiyorum. Böyle düşünüyorsa da yanlış düşünüyor, biri bir konuyu yanlış düşünüyor diye, aman ne önemi var denemez, doğrusu söylenir. Biz halkın neyi düşünmesine karar veririz gibisinden bir derin mantık görüyorum sözlerinizde.

Hoca araştırmayı 12 Eylül 1995 tarihinde yapmış bildiğim kadarıyla maden çok daha eski ne zamandır çalıştığına dair bilgi de var gibiydi. Başka içme sularına da çevresinde maden olmadığı hale arsenik karışabiliyor. İzmir'de bu konu bir ara sorun olmuştu. Herşey birbirine karıştırılarak bir sonuç elde edilmez.

Burada sorun madenden siyanürün sızıyor olması ve bu konunun konuşulması gereğidir. Arsenik değildir. Arsenik ayrıca köy içme suyunda olduğu için, bu suyun kullanılmaması biçiminde konuşulmalıdır. Nedeni ayrıca aranmalıdır.

Sanırım köy bugün boşaltılmış durumda değl. Yetkililer en son tehlikeyi ciddiye almıyordu.
Aslında köylülerde de ben aman buradan uzaklaşalım, yetkilleri bu konuda sıkıştıAlım gibi bir mantık görememiştim gösterileri sırasında.


"Çevre ve insan sağlığı için ileri derecede toksit olan bir yöntemi kullanmak da bir zorunluluk değil. Eğer vazgeçmemiz gerekiyorsa -ki bence öyle- vazgeçmeliyiz."

Altın için konuşuyOrsanız siyanür tek yol. Vazgeçelim diyorsanız neden olamaycağını söyledim.

Şimdi şunlar konuşulmalı.

Ülkemiz çevreye hiç bir önem verilmeyen bir ülke. Bu sadece devletin umursamazlığı değil. Halkın kendisi umursamıyor. İşte tarımda bilinçsiz gübre kullanımı. Kentlerde umursamazca çöp üretilmesi.. Uzun bir listeyi buraya eklemek mümkün.

Maden çıkarmakdan kaçmamıza olanak yok. Petrolden de kaçamıyoruz. Başka çevreyi olumsuz etkileyen şeylerden de, Yapmamız gereken ülkemizdebir çevrenin konrunması bilinci oluştrumak. Hem kişisel olarak bunu yapmak hem örgütlü olarak yapmak.

Her ne kadar ülkemzide bir fikir için bir araya gelmek olanaksızla imkansız arsındaysa, şu konuda örgütlenelim dediğizde inanılmaz biçimlerde hakarete uğruyorsanız da bu yapılamaz değildir.

Siyanürün, ya toprağa karışırsa diye uzun yaılar yazılacağına karışmaması için nasıl baskı grupları oluşturulabilir biçiminde kafa yormalıdır.

Petrole de öyle kömüre de öyle. Geri kalan her ne varsa hepsine de öyle.

Ülkemizde sorun benim dünya görüşümden değilse , onun la çevreci de olmam biçiminde trajik bir durumda.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön