Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02
Sevgili SDurul;
Bu haliyle Bahçenize girince çıkmak istemiyor insan  Birde havaların ısındığını ve meyvelerin olgunlaştığı düşünsenize  Emeğinize yüreğinize sağlık.
Saygılar
|
Sayın
bahtiyar02 teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz, hele bahçeye gidice eve dönmek istemiyor insan.
Bugün domates fidelerini dikmeye gittik. Dört karık dikmeden şimşekler çakmaya başladı. Apar topar geri döndük. Yollar çamur olacağı için yağmur başlamadan eve dönebildik. Şu anda şiddetli yağmur ve dolu yağıyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan
Sevgili SDurul, sevgili bahtiyarın dediği gibi meyveli halini düşünemiyorum çok güzel olacak.
Hostaya bayılırım, her yıl güngör veriyor ben kurutuyordum, bu yılda kurudu sandım fakat bir baktım tekrar yeşermiş, çok sevindim. Sevgi hanım solanum dulcamara sanıyorum sana göndermiştim, ben temmuz gibi açıyor sanıyordum fakat bir baktım üstü tomurcuk dolu, sanıyorum açacak sende bir bak istersen.
|
Sevgili
Satı hanım, havalar ısınsa güzel olacak da, bir türlü ısınamadı. sağlık olsun, nasıl olsa ısınır.
Hosta saksıdaydı, nasıl olsa soğuktan etkilenmiyor diye bahçeye aldım. Hoş etkilenenleri de bahçeye geçirdim. Balkonda adım atacak yer yok. Çimlenme kapları epey yer kapladı, Belki günde yüz defa teker teker kontrol ediliyorlar.
Bazılarında hiç kıpırtı yok. Çimlenen şebboyları bugün bahçeye diktim. Seneye açarlar artık.
Solanumları kontrol ettim. Henüz tomurcuk yok, ama neşeleri güzel. Onlar saksıda, bahçeye geçirsem daha mı iyi olur?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Alacalı yapraklı bitki çok güzelmiş. Çiçek açtığında belki türü daha net bulunabilir. Çiçeklerini de gösterirsiniz bize değil mi?
Filbahri'nin kokusuna doyum olmaz. Hepimizin yerine koklayın.
Tosbağa da zarar da verse çok tatlıymış. 
|
Sevgili
gilan, alacalı yapraklıyı satıcıya sordum aslında. Sardunya mı diye, hayır hostes çiçeği dedi.

Googleda aradım, o isimde bir çiçek yok.
Şimdi açmasını bekleyeceğiz. Belki çiçekli halinde adını bilen çıkar.