Merhaba Halil Bey,
Araştırmasına araştırdım da, sorun şu; bizim bölge çok rutubetli, saman ev bu bölge için bence pek uygun değil.
2. ve asıl önemlisi imar-ruhsat işleri. Bizim köy, köy olmaktan çıkıp Karamürsel'in bir mahallesi olunca ve Kocaeli de büyük şehir olunca imar işleri bayağı bir karışık.
Saman ev işini resmi olarak yapmaya kalksan hesabını kitabını yapacak mimar/inşaat mühendisi nerden bulacaksın.
Resmi yapmayayım kaçak olsun dersen, elektrik su işini nasıl halledeceksin.Ayrıca burada belediyenin işleri sıkı tuttuğunu ve yeni yapılan kaçak yapılara göz açtırmadan yıktığını söylüyorlar.
Biz de bayağı bir fikir değişikliği yaşadık. Ama en sonunda olacak şeyi söyleyim;
Dökeceksin dünyanın betonunu bahçenin ortasına,mimarın-mühendisin tabi en önemlisi ustan senin dilinden anlarsa,
(Sayın Meyvelitepe'nin son yazısında işlediği konulara girdik) ve birazda paran varsa estetik, şık birşeyler yaparsın.
Yoksa yandığının resmidir.
Bir bahçe duvarını (duvar da değil şev taşı denen birşey üst üste dizip geçeceksin ) 2 aydır bitiremeyen bir ustayla boğuşuyorum bu aralar. Adam senin ne dediğini anlamıyorki sen istediğin kadar anlat. Üstüne yalanlar dolanlar bir sürü mazeretler. En son aramayı bıraktım adamı? Ne yapıyorsan yap dedim.
Ustalık ilk işimizde bunu yaşayınca korkuyoruz açıkcası. Düşündüğümüz evin birebir yapılacağına inanmıyorum da bari olabildiğince yakın olsun derdindeyiz.
Hayırlısı bakalım, bu tatilde bir mimarla görüşeceğiz. Umarım herşey yolunda gider.
Biraz uzun oldu Halil Bey ama bu konuda çok doluyum çook.
Saygılar.