View Single Post
Eski 17-05-2011, 18:23   #217
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Bu arada, şu anda inanılmaz bir yağmur başladı. Daha yarım saat önce hava günlük güneşlikti. Neyse, bu yağmurlarda gerekli. En azından susuz bir yaz geçirmeyeceğiz.
---------------------------------------------------------------------------------

Son 3 gündür, kraliçemin yüzünde güller açmaya başladı (230 no.lu mesajda bahsettiğim gül topluluğu).

Şimdilik 2 adet, kavuniçi ve beyaz gül açmış durumda (diğerleri'de açmak için zamanlarını bekliyorlar). Kavuniçi gülün rengi çok hoş. Turuncu ile pembe karışımı bir renk. .

Beyaz renkli olan gülüme, AKANA ismini verdim. Bu isim, eski Türk atalarımızın dini olan, Şaman kültüründe'ki tanrıça AK ANA'nın ismidir.

AK ANA, tanrı ÜLGEN'e yaratma emrini veren ana tanrıça'dır. Ana tanrıçaların sembol rengi beyaz'dır.

Böyle isimler vermeyi seviyorum. Kedilerimden birinin ismi ÜLGEN'di hatırlarsanız. Onun annesinin ismini'de İSHTAR koymuştum.

Eski Şaman dini dönemlerinde, en azından Dünya'nın o bölgesinin gerçekten daha güzel olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce, Şaman'lık kültüründe doğa'ya büyük saygı duyuluyormuş. Kızılderilileri ve eskimoları bu nedenle çok seviyorum. Ne güzel, hala bu kültürü yaşatmaya çalışıyorlar.

Eklenen Resimler

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön