View Single Post
Eski 17-05-2011, 17:18   #211
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Herkes 20 lira koysa 2bin liralık cihaz alınır prensibinden yola çıkılmış bir spektrofotometre cihazıdır. (herkes = 100)

Kudret bey amatör ruhun lideri bir arkadaşımızdır. Besin kitlerini kolay kullanıma uyarlamayı başarmış üstelik oldukça iyi bir karışım yakalamış bunu da hobicilerin hizmetine pek de bir karşılık beklemeden sunmuştur.

Amatör topraksız tarım konusunda, aramızdaki en uzman ve tecrübeli kişi o olduğu için birleşip bir cihaz alalım ve Kudret beyin kullanımı ile hepimize bir hizmet sunulsun ayrıca bazı başlıklar ciddi hareket kazansın mentalitesi ile ortaya çıkmış bir harekettir.

Ben şahsen tüm kalbimle destekliyorum. Bu forumun bu başlığında daha fazla aktivite görmek isteyen biriyim. Bu cihazın bunu da sağlayacağını düşünüyorum. Zaten bu forumun önemli özeliklerinden biri, sadece sanalda yazışan insanlar olmaktan çok arada sırada da olsa bir araya gelen, bir araya gelmese bile birbirini gayet iyi tanıyan insanlardan müteşekklil bir yer olması.

Spektrofotometre ne işe yarar dediniz duydum.

Besin kitlerinin hazırlanmasında çok daha hassas hesaplar yapılabilir. Hazırlanmış besin kitlerinin işe yarama oranı bitki geişim dönemlerine göre çok daha iyi analiz edilebilir. Şu anda aklımıza gelmeyen başka gelişimlere sebep olabilir bir cihazdır.

Şu andaki besin kiti durumu Kudret beyin hassas görüşüne ve öngörülerine dayanmaktadır. Ama cihaz olduğunda Kudret beyin hayalgücünün daha fazla ortaya çıkamasını sağlamış olacağız. Bilimsel gelişmeler böyle olur. belki farkında değildir bir çok kişi ama şu anda bu platformda dünyada başka örneği olmayan bir iletişim sergiliyoruz.

Topraksız tarım dünyanın geleceğini yakından ilgilendiren bir konudur arkadaşlar. Bu cihazın temini hepimize büyük bir ivme kazandıracaktır.

İşte destek olduğumuz cihaz budur. 15-20 kişiye inse kalanını ben karşılamaya hazırım aslında ama yeterince ses gelmedi henüz.

Saygılarımla . . .

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön