Hepinize teşekkür ederim. Bir de tadına bakabilseydim keşke, fark var mıydı meraktayım.
Sevgili
Eser İlhan,
Kiraz çok doğru bir konuya dokunmuş. Kabarma süresinin çok uzun tutulmasına gerek yok galiba. Kabarma için hamurun 2 katına çıkmasının yeterli, bunun için gerekli sürenin de oda sıcaklığına göre 1-1,5 saat (soğuklarda süre uzayabiliyor, sıcaklarda azalabiliyormuş) olduğunu
ekmeksanati.com da okumuştum. Ben de hemen hemen bu süreyi kullanıyorum (kaloriferlerin yanmadığı ama evlerin serin olduğu bu günlerde alttan sıcak su torbası takviyesi iş görüyor) ama bir dahakinde 2. kabarma durumuna, saatle değil gördüğümle karar vereceğim. Olsun olsun bir yarım saat daha uzasa yeterli olur diye düşünüyorum.
Sevgili
s.toprak, ben de damla sakızlıyı merak ettim, bir ara deneyeceğim. Böyle çilekli, karanfilli, damla sakızlı derken sonumuz hayır olsun
Müjgan, bak şimdi de Berghoff çıkarttın başımıza. Deme öyle şeyler. Hecha diye diye girdin kanıma

Valla benim toprak kaplarım da pek güzel pişiriyordu (Eser hanım uyardıktan sonra bizim toprak kaplar şimdi hangi işe yarar planlama durumlarında). Ne ki sağlık önemli dedik, gitti paralar
Herkese sağlıklı ve lezzetli ekmek yapmalar