değerli arkadaşlar
Daha evvelki mesajlarımda sulamadaki sorundan bahsetmiştim,filtrenin hemen çıkışına selenoid vana koyduk ve sanırım sorunu böylece çözmüş olduk,depodaki suda artık azalma olmuyor ayrıca monometredeki basınçta düşmüyor artık sürekli 3 bar olarak duruyor daha evvel basınç sıfıra iniyordu şimdi yapmam gereken 1 dakikada sisteme basılan suyu ölçmek sanırım vanadan su az geçiyor bu nedenle sulama süresini uzatmak gerekecek
Ayrıca seraya kasaları yerleştirken şu hatamızda oldu,depoyu seradan az yükseğe koydum yaklaşık 50-60 cm kadar eğer depoyu seranın alt noktasına koysaydım depodan su kaçağına sebep olmazdı bu sorunu selenoid vana ile çözmüş olduk.kasaların başlangıç tarafını da yüksek yaptım su rahatça aşağı doğru aksın diye ama şimdide sulama motoru durunca sistemdeki su aşağı doğru akıyor ve seranın aşağı tarafından taşarak o bölgeyi çamur yapıyor aslında sera tabanını tam olarak düz yapıp sadece drenaj kanallarını eğimli yapmak gerekiyordu yani kasalar sıfır eğim olsaydı,sulama durunca da hortumlarda kalan su eşit olarak bitki köklerine sızardı
Kasaların başladığı nokta ile bittiği nokta arasında bayağı eğim farkı var buda suyun alt noktada toplanarak dışarı çıkmasına sebep oluyor..
ama tabi bunlar bana ve bu forumu takip edenlere iyi birer tecrübe oluyor....
|