View Single Post
Eski 17-05-2011, 07:30   #362
trapezus
Ağaçsever
 
trapezus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2010
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 79
Merhaba Zeki Bey, ben 2 yıldır ağaç tohumu çimlendiriyorum. Hatta geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim kahve fidanlarım hızla büyüyor.

Sizin resimli anlattığınız tohum çimlendirme yöntemlerinizi soluksuz okudum fakat aklıma takılan bir kaç nokta var, bu hususlar hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.

1-Resimde saksıların ağızlarını streçliyorsunuz ve streçlenmiş bu saksıları cam kapaklı seranın içine koyuyorsunuz, peki tohum çimlenmek için oksijene ihtiyaç duymazmı? Tohum gerekli oksijeni nasıl sağlıyor?

2-Torfu 80 derecede fırınladığınızı söylüyorsunuz, bu fırınlama esnasında toprak, minerallerinden kayba uğramıyormu?

3-Tohum çimlendirmek için üstten sulama yönteminin yanlış olduğunu, saksıların suya oturtulması durumunda kendiliğinden nemleneceğini yazmışsınız, Tohum hemen hemen en üstte bulunuyor saksıların boyuna göre değişkenlik göstermekle beraber ortalama 7-10 cm bir yüksekliğe kadar yeterli nemlenme olabiliyormu? Saksıyı ortalama kaç cm suya oturtmalıyız? Her tohumu çimlendirirken aynı yöntem uygulanabilirmi?

4-Son olarak, elimde salon çamı (araucaria excelsa) tohumları var ve bunları çimlendirmeyi düşünüyorum, bu tür hakkında çimlendirme konusunda bilginiz varmı?

Şimdiden çok teşekkürler Zeki Bey,
Saygılarla,

Mustafa GÜMRÜKÇÜ

trapezus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön