View Single Post
Eski 03-03-2007, 14:31   #201
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Sgorunus merhaba, bonsai icin soracaginiz sorulara ben cevap vermekten bikmam. Istediginiz kadar soru sorabilirsiniz. Belki zaman, zaman islerimin yogunlugundan gec cevap verebilirim, ama mutlaka sorularinizi cevaplamaya calisirim. Bilmedigim bir seyse ogrenir yine sizlere yardimci olmaya calisirim.

Yapacagin tarzda, yosunun istedigin gibi durmayacagindan endiselisin ve yosun yerine cim kullanmayi dusunuyorsun. Cimi kucuk bir saksida kontrol altinda devamli yesil ve kisacik bir halde, tutabilecegini dusuuyorsan deneyebilirsin[yosunu da surekli nemli tutarsaniz hep yesil kalacaktir.]
Her zaman yesil kalan ve kontrolu cimden daha kolay olan size baska bir secenek onereyim. Bonsai yapanlar tarafindan, kisa bir sure icerisinde saksinin her tarafina yayildigi icin, sevilmese de, sizin yapacaginiz calismaya uygun olabilir.Bu yer ortucunun ismi. Soleirolia solerirolii[bebek gozyaslari] resmini, "bonsaide toprak ortu turleri" formunda gorebilirsin.

Gulu sig ve seramik, bir saksiya alirsan ve saksinin rengi gulun acacagi cicek rengi ile uyum icerisinde olursa daha guzel duracagina inaniyorum.[Saksi sorununuz oldugunu bildigim icin, saksilara pek deyinmek istemiyorum. Sordugun icin cevap verdim.]

Yapacaginiz tum bonsailerin gonlunuzdeki gibi olmasini dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön