View Single Post
Eski 03-03-2007, 10:58   #25
DİDEMNAZ
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 60
Geri dönüşüm için evlerimizde çok şey yapabiliriz aslında.Doğa, Çevre Hukuk ve Politikaları forumunda 1 mart küresel ısınma eylemine çağrıya yazdığım mesajı buraya taşımam gerek .Yanlış yere yazmışım.

Orda evimde yaptığım şeylerden bahsettim.SN.Taflan ile aynı fikirdeyim.Diğer forumda birbirimizden habersiz aynı konuya değinmişim. Ayrıca bir öneri daha. Bahçeli evde oturan arkadaşlar bahçelerinin bir köşesine bir çukur kazıp tüm sebze atıklarını burada biriktirebilirler.Gerektiği zamanlarda üstüne toprak döküyorum.Çiçek ekeceğimde kullanıyorum.Çiçeklerim hiç şikayetçi değiller.

Alıntı:
Evimde de elimden geldiğince organik temizlik yapıyorum.Markete gidince çoğu temizlik maddesini almazdım.Arkadaşım bana ........'yı önerdi. artık onları kullanıyorum.

Diğerlerinin doğaya atık oranı %80 iken bununki %20.Zaten kullanınca anladım köpük köpük köpürmüyor ama diğeri kadar temizliyordu.Konsantre oldukları için de kısa sürede bitmiyor.Bitmeyince dağ gibi çöpler oluşturmuyor.

İkna olma aşamasında birinin kutusunu boşaltıp yaktım. Naylon gibi yapış yapış yanmadı.Kalın bir kartonun yanması gibiydi.

Ve en can alıcı nokta bulaşık suyumu günlerce belkide daha çok bahçede bir bitkimin dibine döktüm.Sadece onu değil evi silmek için kullandığımıda denedim.Bitkim sapasağlam.

Zaman gazetesinin 24 Şubat Cumartesi ekinde kullandığım malzemelerle ilgili yazısınıda okuyunca tamam dedim.Artık hiç bir şüphem yok.Her deterjan kullanımında içim içimi yerdi.Allah bu halime acıyıp beni o arkadaşla tanıştırdı.Şimdi de yerli malı kullanmıyorum diye hayıflanırken kendime gülüyorum.Bizimkilerde yapsın bizi,topraklarımızı zehirleyeceklerine.

Öğrencilerimde şu bilinci oluşturmaya çalışıyorum .İllaki yerli malı ama BİZİ ZEHİRLEYENLER ,SUYUMUZU KİRLETENLER, TOPRAĞIMIZI ÖLDÜRENLER DEĞİL.


Düzenleyen malina : 05-03-2007 saat 11:08 Neden: yazıyı taşıdım
DİDEMNAZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön