View Single Post
Eski 15-05-2011, 22:13   #1211
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Bu bahar ilk defa, bahar olduğunu hissettiren, pırıl pırıl güneşli bir günde bahçedeydik. Tabiiki de yapacak çok iş vardı. Bahçe yeni çapalanmasına rağmen otlar çabucak boy göstermeye başlamışlar. Yakında yeniden çapalanması gerekiyor.

Bugün yapılan işler acil olanlardı. Eşim kirazlara yaprak gübresi verdi. İsteğim üzerine güllere ve diğer çiçeklerime de yaprak gübresi verildi. Zeytinlere de bu yıl ilk defa kaolin verildi. Cevizler biraz büyüyünce onlara da verilecek. Güneş yanığını ve zararlıları önlüyormuş. Sebze bahçesinin dikimine zaman yetmedi.

Ben de güllerin ve çiçeklerin diplerini açtım, teneke teneke gübre taşıyarak hepsini besledim, suladım. Bazı çiçekler açmış bazıları da tomurcukta. Çörekotlarının tomurcuklu olması beni hem şaşırttı hem de sevindirdi. Geçen sene bu kadar erken açmamıştı. Düşen tohumlardan bitki oluşumu süreci hızlandırdı sanırım.

Bütün bunlar olurken fotoğraf çekemedim. Makinanın hafıza kartı evde kalmış.
Böylece, tekrar görüntüleri izlemek zorunda kalmayacaksınız.

Hafta sonu bitkilerime yeni bitkiler eklendi. Beni en çok sevindireni, filbahri. Çok güzel kokuyor. İkincisi de havlu püskülü, adını bilmeden aldım. Sevgili Güngör Hanım, imdada yetişerek öğrenmeme yardımcı oldu. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön