View Single Post
Eski 15-05-2011, 15:28   #964
himone
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
Biraz araştırınca bu evlerdeki uygulamalara art nouveau dendiğini gördüm. Türkiye'den birkaç örnek vermek gerekirse;
Umarım 2017 ye kadar zorunlu olan binaların ısı yalıtımı uygulamasında binalara biraz da olsa düzgün bir işçilik uygulayarak (en azından sövelerle bir desen verilebilir) güzel binalar elde edilir... İnsanlara bir şehre ait olmanın zevkini bir aşılayabilsek işte o zaman düzgün binalar elde edebiliriz... Bugün büyük firmaların projelerine baktığımızda bile hiçbirinde estetik namına birşey yok. Vaka tokinin projelerine baktığımızda (tokinin sosyal boyutunu eleştirmek istemiyorum ama mimari yönden bu kadar mı kötü binalar, renkler seçilir.) bunu görüyoruz. İlla ki bizim değerlerimize özgün olacaksa safranbolu, beypazarı evlerine bakılıp cumbalar, panjurlar vs... incelenebilir, Çatılara hafif bombe verilerek kubbe görünümü elde edilebilir... ( Şu an afaki konuşuyorum. Sadece binalara bir estetik verilmesinden yanayım. Çünkü özellikle bu yıllarda çevrenize baktığınızda vasıflı-vasıfsız herkez müteahhitlik yapıyor.)

Eklenen Resimler

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön