Aşağıdaki tırnak içindeki başlık ve yazı, John Deere'nin düzenli yayımladığı The Furrow Dergisi'nin Spring 2011 sayısından bir alıntı. Geniş özeti kendi blogumda var.
"Doğaya Dönüş Yolunda"
"Kimyasal bitki koruma devri, zirve noktalarını geride bırakmış görünüyor. Kimyasallara karşı artan direnç, yeni grup etkin maddelerin zayıflığı ve yasal sınırlandırmalar bir çok çiftçiyi alternatif yollar bulmaya zorluyor. Doğal bileşikler, mikroorganizmalar, avcılar ve fiziksel kontrol yöntemlerine odaklanmış ürünler çıkaran küçük firmalar, şimdilerde daha fazla olmak üzere 20 yıldan beri organik üreticilere hizmet veriyor ve böceklere karşı kullanılan Neem ekstraktı, hastalık kontrolünde kullanılan Bacillus subtilis, inatçı yabancı otlara karşı böcek çeşitleri ile iyi işler (para kazanma anlamında - benim notum) yapıyorlar. Bu ürünlerin bir çoğu kimyasalları tamamlayıcı işlev görüyor ya da doğrudan onların yerine geçmeye başladılar."
Hadi bu bir ölçüde kabul edilebilir. Kendilerine dokunan tarafı fazla yok.
Ya buna ne demeli. Traktör üreticisi John Deere, toprak işlemesiz tarımı kapak yapmak zorunda kalıyor. Bıçağı kendi kalbine saplamak gibi bir şey

Eğer traktör piyasası doyduğu için yeni iş alanları yaratmaya yönelik (çünkü toprak işlemesiz dikim makineleri çok pahalı) bir PIAR yazısı değilse harakiri yapıyor adamlar. İşte son sayılarının kapağı.
Yazının başlığı
"Daha İyi Topraklar Oluşturma" (Building Better Soils)
Alt başlık ise
"Toprak İşlemesiz Yöntem ve Örtücü Bitkiler Toprak Özelliklerini İyileştirebilir" (No-till and cover crops can boost soil properties.)
Kısacası doğru yoldayız dostlar. Sarıcan'ın
bu yazısında belirrtiği gibi:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
Şu an hepiniz Tarım Mühendisliği yapıyorsunuz ve attığınız her adım bu ülkenin geleceği için tarifi mümkün olmayan bir gelişim. Eğer bir gün bu ülkenin tarımı ayağa kalkacaksa sizin pilot olarak başlattığınız bu çalışmaların ışığı altında olacaktır.
|