View Single Post
Eski 14-05-2011, 08:45   #930
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
2 gün önce bir konuda, "pieris japonica" dan çalı mine diye bahsediliyordu ama latincesi yazmadığı için ne olduğunu çok merak etmiştim. Fotoğrafınız tam da üzerine geldi. Çiçeklerinin çok güzel koktuğu yazılıyor siz ne dersiniz?

"pieris japonica mountain fire" 3-4 önce çiçekçim çok beğendiğini söyleyerek ısrarla vermişti. Çok sevmiştim ama bir türlü neyi sevdiğini çözemedim. devamlı yaprak döküp, yeni yaprak vermeye çalıştı, sonunda da kurudu gitti. Kışı dışarıda atlatamaz sanıyordum ama sanırım siz bahçeye dikmişsiniz?
Sevgili Limon pieris japonica`yi koklamak hic aklima gelmedi ne yazik ki, simdi de cicekleri bitti. Sanirim seninki tutmamis cünkü normalde yaprak dökmüyorlar. O kadar kar altinda bile yemyesil kalan az bitkiden ikisi idi pierislerim. Ben de kisi atlatamaz diye düsündüm ama beni yaniltti. Kuvvetlidir diye ektigim hebe veronica`lar kurudu. Mountain fire`in özelligi bu dönemlerde kipkirmizi olan ve sanki kirmizi cicekli imis görüntüsü veren yapraklari. Nerdeyse ahorn kadar bordo oldu benimki.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön