Sevgili Agozce,
Yapraklarının böyle kararması ve lekelenmesi tamamen benim hatam.
Çiçek açtırmak için fazlaca işkence yaptım. Çok gün ışığı aldı ve yaprakları bu hale geldi, pencere önünde direk gün ışığına maruz bıraktım. Batıya bakan pencere olmasına rağmen malum Antalya'nın güneşi kış aylarındada olsa yakabiliyor. Hoya carnosayada oldu bir kaç yaprak böyle karama önce sarımtırak oluyor sonrada gölgeye alınca kararıyor. Ziraat mühendisine gösterdim, dediğine göre güneş yanığına bağlı lekeler. Korkulacak birşey yok yani, Gün ışığı üzerine geldiği saatlerde sakın olaki fısfıs yapmayın kararmalar çoğalıyor o zaman.
Evet çiçekleri Carnosa çiçeklerine oranla çok küçük, Kokusu hoya carnosadan çok daha güzel.
Farklı bir varyete olduğunu sanmıyorum, Paul shirley beyden 2010 siparişlerinde gelen lacunosa çeliklerim bunlar.
Çok aydınlık, esintiden uzak süzülmüş gün ışığını seviyor. Çok sulanmaktan hiç hoşlanmıyor, anında yapraklarında yumuşama ve akabinde sararmalarla birlikte o güzelim yeşil görüntüsünü kaybediyor.
İmkanınız varsa Sabah Güneşi alan bir yere yerleştirmenizi öneririm. Benim o şansım olmadığı için tv ünitesinde sadece aydınlık bir ortamda şu anda.
|