Kahverengi malzeme biraz az gelmiş. Bulabilirseniz kavak talaşı edinin. Çam talaşı da olur ama kolay kolay çürümez. Malzemeyi iyi harmanlayarak kaplara doldurun. Kuru keçi gübresi bulursanız onu da kullanabilirsiniz, kompostunuz müthiş besleyici olur.
Kompost kaplarınız biraz büyücek. İç kısımlardaki havalandırmayı sağlamak için 10cm çapında bir PVC boruya bir çok delik açarak tam ortadan baca gibi yerleştirin.
Malzeme sürekli geliyorsa kompost kabı sayısını arttırın. Üç kompost kabı iyi oluyor. Siz dört de yapabilirsiniz. Proses başlamış olan kaba başka malzeme eklemeyin, o öyle devam etsin. Bu mevsimde üç haftayı tamamlayan kompostu normalde dışarı alabilirsiniz.
Sıcak kompostta nem ve oksijenin varlığı önemlidir. Hem havalanmalı hem de yeterli nem seviyesinde olmalı. Kurursa biraz ıslatmak iyi olur.
|