Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aslaner
Merhabalar Yaklasik 1 bucuk senelik büyük saksida olan biberime 1 avuc kadari ile hazir gübre attim bilmeden ve köklerini yakti galiba  biberim soldu indirdim bahceye dikdim hala bi gelisme göstermedi, ağaclasmaya baslamisdi artik ve cok verimli bir biberdi...  size sorum o gübre attigim topragin üzerinden 1 hafta kadar gecdi ve toprağa bol bol her gün su dökdüm icindeki gübrenin kalintilarini atmismidir ? o topragi bir daha kullanmalimiyim, kullanirsam egerki dikdigim yeni bitkime zarar verirmi o toprak ? ve suanda pet sisede suyun icinde dikilmeyi bekleyen büyük biberlerim var hemen ekmek istiyorum bilgi verirseniz cok makbule gecer simdiden tesekkür ediyorum..
|
o bahsettiğiniz toprağın 10-15 kat büyüklüğünde taze toprakla harmanlamanız gerekir.Böylece gübre iyice seyreltilmiş olur.Bu karışımı yeni fidelerde kullanabilirsiniz.
Zarar gören biber fidenizide topraklarından arındırıp,köklerini 1-2 gün suda serin bir yerde bekletirseniz belki şansı olabilir.
Kolay gelsin,birdaha da şeker gübre denilen illeti kullanmayın derim.Özellikle saksı bitkilerinde dozajı ayarlaması çok zor.bunun yerine hazır karışım organik sıvı gübre kullanın.Üzerindeki talimatları birkaç kez okuyup uygulayın.
İyi günler..