View Single Post
Eski 13-05-2011, 09:26   #310
feyzon
Ağaç Dostu
 
feyzon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: İstanbul, Bolu
Mesajlar: 289
Pepeçi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Tebrikler...Rus izabelle üzüm denilsede bazı kaynaklarda amerikan menşeeeli de deniyor...Tüm karadenizde geniş bir yayılım alanı bulmasının nedeni asma nın mantari hastalıklara ve neme karşı çok dayanıklı olması...

Bende var Sn.Feyzon..yukarıda resimlerini yükledim...teşekkür ederim...

Üzüm elde ederseniz,üzümlerin sıkılmasıyla elde edilen bir Rize tatlısı olan 'pepeçi' yi yapmanızı şiddettle tavsiye ederim..
Bu üzüm Boluda oldukça tutalan bir çeşit. Özellikle sarma yapmak için yetiştirilir. Birde çocuklarım sıkarak yemesini çok seviyorlar. Bir ara pekmezini yapmıştı babamlar ama genelde ziyan olup gidiyor.
Pepeçi tarifini internette buldum. İlave edecekleriniz varsa katkılarınızı beklerim. Tarifi şöyle:
"Malzemeleri

2 kg kokulu kara üzüm

2 bardak mısır unu,

çok az nişaşta

Arzuya göre şeker

Yapılışı: Üzümler bir tencerede iyice kaynatılır. Kaynatma işlemi bittikten sonra süzgeçten geçirilerek posaları ayrılır, ılınmaya bırakılır. Ilınan şıranın içine un, şeker, nişasta katılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Pişen malzeme kaselere konularak, soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun

NOT : İsteyen üzerine fındıkta ilave edebilir. "
Linkinide koyayım:http://www.oyunzade.com/forums/topic/532/pepeci1

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön