View Single Post
Eski 12-05-2011, 17:22   #960
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,327
Sayın MeyveliTepe gerçekten ustam tam teşekküllü.
Bana geçen hafta artık takımları toplama zamanı geldi dedi biraz üzüntülü olarak. Hayırlısı usta, ellerine sağlık ama daha da uzasaydı ben telef olabilirdim dedim şakadan.

O arada laf ustanın fidanlığındaki bir zeytin ağacına geldi. Geçen yıl büyük bir varilde dikili neredeyse ağaç olmuş zeytini görmüş ve usta bu ağaç benim satma demiştim. Onu evin tam önünde bıraktığımız toprak alana dikiver dediğim de istersen bahçeyi de ortak yapalım dedi. Benim için uygun deyince, sulama senden fide ve bakım benden olsun tamammı dedi onada tamam dedim. Ben sandım küçük bir bahçe yapacağız ama usta koca bahçeyi dolduruverdi.
Usta aynı zamanda tam bir çiftçi, hele hanımını bir görseniz sebze ve ot konusunda gerçek uzman.

Taraçalar ile uğraşacak halim kalmadı, seneye nasipse. Bugün yol betonu bitmiş, malzeme artmış. Bahçenin sağ tarafında sona doğru güzel bir ceviz var, en koyu sıcakta dahi altı boğazdan yeli alıyor. Ustaya, cevizin altına bir şeyler düşün yorulunca dinlenirsiniz gölgesinde demiştim, yarın orayı betonlayayım mı dedi, sonra kayrak kaplayacakmış, super olur usta sorduğun kabahat dedim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön