View Single Post
Eski 11-05-2011, 21:23   #1460
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Sevgili MeyveliTepe, SURYEM şu anda bakteri isimleri belli deneme ve ruhsatlandırma aşamalarında firma merkezinden müsade almakla bakteri isimlerini açıklama şansım var, diCO ise bakterileri tespit edilmiş, B5A ya göre değiştirilmiş, geliştirilmiş, akademisyenler tarafından B5A daki tüm üretim ve literatür endişeleri ortadan kaldırılmış, esas B5A'dan bağımsız ancak piyasaya çıkması için (tabi etkinliği sonlandırılmış halde) sıvı organik gübre ruhsatı alınmış bir gübredir, şu anda mikrobiyal gübre ruhsatı alabilmek için etkinlik raporu almak üzere bir üniversite ile görüşüldü süreci başladı, mikrobiyal ruhsattan sonra bakteri isimlerini sanırım buradan açıklayacağım, bunu zaten bende çok istiyorum, KISACA B5A İLE AYNI ÜRÜN DEĞİLDİR en bariz açıklamasıyla da mikoplazmik replikasyon denilen olayla uzaktan yakından bir alakası yoktur, hali hazırda B5A da zaten diCO ya yakın bir metotla üretilmektedir, ancak bu tarz ürünlerde ki genel etkiler aynıdır. Formülü ise gizli olmayacak hatta belki ilerleyen zamanlarda B5A yerini diCO'ya bırakacak. Aslında SURYEM dende deneme numuneleri dağıtmak isterim fakat ruhsat çıkmadan bu işe girişmeyi etik görmüyorum.

Hatırlanırsa daha öncede bakteri isimleri açıklayacağımı söylemiştim ancak kaldı. Ortaklıktan ayrılan ortak oldukça sancılı bir ayrılma süreci yaşattı ve bu arada olaya dahil olan akademik yaklaşım hep gizli tutuldu zira önceki üretim metoduna ait ne kadar sorun varsa, ne kadar ürün problemi varsa, ürünün önünü açmak için ne kadar yöntem varsa görüldü, düşünüldü, uygulandı. Elbette bütün bunlar olurken benim nezdimde agaclar.nette yapılan tartışmalar, ürünün mikrobiyal etkinliğinden dolayı kullanılabileceği ve geliştirileceği sektörler düşünüldü, dile getirildi ve ürünün geliştirilmeside akademik destekde olsa yararlanıldı. B5A olduğu yerde duruyordu, ürün güzel etkilere rağmen hep aynı üründü ancak diCO en azından B5A nın kaldığı yerden olayı çok daha ileriye taşıyabilecek bir ürün, ki hele mikrobiyal ruhsatı alınırsa kategorisindeki neredeyse en güçlü ürün olma özelliğide sağlanmış olacak tabi bunu hep birlikte göreceğiz. Daha özel bilgiler için şahsen görüşmeyi tercih ederim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön