View Single Post
Eski 11-05-2011, 21:15   #333
acemifüsun
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koala980 Mesajı Göster
Sayın acemifüsun cevabınızı bugün gördüm. Zaten serayıda az önce hazırlayabildim.Çiçeklerini koparmamıştım.Solup çoğu döküldü zaten. İlk kez sera hazırladım.İçeride begonya pet bardağa dikili sonra tekrar pet şişenin içine koydum ve pet şişeyi kestiğim yerlerden bantladım. Bantlamadan önce biraz su verdim begonyaya.Kapağınıda kapattım.Gerçi şimdi açıp kalan çiçekleride koparacağım.Ama önce olmuş mu sormak istedim. Bu arada sulamayı nasıl yapmalı ya da ne kadar böyle kalmalı bilgi verirseniz sevinirim.
[ATTACH]210848[/ATTA.CH]
Kalan çiçekleri koparırken küçük bir makas yardımıyla koparırsanız, çelik kımıldamamış, sarsılamamış olur. Şişenin kapağını her gün yarım saat açıp, havalandırın, sonra tekrar kapatırsınız. Çelik sera ortamında olduğu için nem kaybı olmayacağından en az 10 gün su ihtiyacı olmaz. Begonyaların fazla su sevmediklerini göz önüne alırsak, bu süreden sonra da dikkatli su vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Daha sonra pet şişenin bandajını açıp hem havalanmasını, hem de su ihtiyacını kontrol edebilirsiniz

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön