Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Begonvil-71
merhaba mine hanım,
benim sorum şu forumda da sormuştum ama sanırım doğru yer burası o yüzden tekrar soruyorum.Bahçemdeki üzerinde meyveleri olan küçük bir papaz erik ağacını 2 gün önde yol çalışmaları nedeniyle söküp başka bir yere taşıdım.Yeni taşıdığım yeri 1 hafta öncesinde 60x60 gibi kazmıştım.Fakat sökerken kökler biraz hasar gördü.Bu drumda erik ağacımın yaşama şansı nedir.Köklendirme hormonuyla sulasam olur mu.Ya da bana ne önerirsiniz.Cevap için şimdiden teşekkür ederim.Umarım ağacımı kurtarabilirim.
|
Şu aşamada hava da ısındığı, ağaç da çiçekli olduğu için sorun yaşarsınız. Hemen bütün dallarını budayın. Kesim yerlerine aşı macunu süürn. Özellikle üzerinde hiç meyve kalmamasına özen gösterin. Kök ne kadar kalmışsa o kadar dal kalsın. Hasar gören kökleri güzelce ve düzgün kesmeliydiniz. Kesim yerlerine köklendirme hormonu sürseydiniz iyi olurdu. Şu aşamada ben olsam çok acilen deniz yosunu ekstresi veririm. Şaşırtma şoklarını atlatmaya yardımcı oluyor.
Süpertonik, Atonik veya Koruma tonik gibi markalar altında bulabileceğiniz bir bitki gelişim düzenleyiciyi kullanmanızı da tavsiye ederim.