Sevgili tria, gecikme için kusuruma bakmayın mesajınızı ancak gördüm oysa mailime mesaj geliyordu ama gözümden kaçmış. Bu başlığa da bir üyemizin afrika menekşeleriyle ilgili bir paylaşım yapalım diye uğradım diye gördüm, onun için aşağıda ayrı bir mesaj yazacağım fakat şimdi sizin dorularınıza değinelim;
Öncelikle B5A sıvı organik gübrenin etki mekanizması itibariyle toprakta var olan içeriği ortaya koyması nedeniyle yerine göre dışardan bitki besin elementleri takviyesi gerekiyor. genelde önceki yıllarda yoğun tarım yapılan alanlarda yoğun gübre kullanımı nedeniyle ilk yıl gübre vermek gerekmiyor ancak sizin durumunuzda risk faktörü fazla olduğundan size tavsiye edilen taban ve damla sulama gübrelerinin üçte birisini veya en fazla yarısını kullanmanızı öneririm, ancak sertifika ile organik yetiştiricilik yapacaksanız buna da gerek yok zaten. B5A yı dikim esnasında fidelerin köklerinin dikierken b5a lı suya bandırılması ile kullanımı başlatır, 25-30 gün aralıklarla damlama veya yapraktan püskürtme usulüyle uygularsanız verim %40-80 artası bir artış gözlersiniz zaten kullanım aralıklarında bitki ben B5A istiyorum diye size şeklen söyler, karpuzda özel bir uygulama derseniz yarım doz damlamadan yarım doz yapraktan uygulama yapğıldığında daha geniş yaprak yüzeyiyle iyi fotosentez yapan bir yaprak yüzeyiyle güçlü bitkileriniz olur. Verim artışı toprak şartlarına ve kaliteli tohumluk kullanımınıza ve topraktaki organik madde mikarına göre göre değişecektir. Bunun dışında bu başlığı epeydir gözlemlemiyordum sorularınız olursa artık takip ederim, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
|