Merhaba arkadaşlar,
Balkonumdaki son durumla ilgili birkaç bilgi ve resim paylaşmak istedim.
Marulların gelişmeleri tamamlanmak üzeredir. Sistem çalışma periyotları, EC ve PH değerleri daha önce yazdığım şekilde devam etmektedir. Hem havaların sürekli kapalı olması hemde balkonumun güneşi çapraz görüyor olması sebebiyle bazı marullarda boy uzaması oluşmaktadır. Sanırım kısa boylu, gürbüz marullar yerine biraz uzun boylu marullar yiyeceğiz.
Çileklerinde hem gövde, yaprak hem de kök gelişimleri iyi durumdadır.Toplam 48 fidenin yaklaşık 15 tanesindeki çiçek saplarını koparttım. Çileklerin biraz daha kendilerini geliştirmelerini bekleyeceğim. Bu arada Çileklerin her yerinden fışkıran stolon saplarını da kopartmaya devam ediyorum.
Domates ve Lollo Rossa fideleri de kıvamına geldi sayılır.
Bir hafta önce hiç fark edemediğim bir şekilde balkondaki tüm bitkilerde bir böceklenme başladı. 1-2 mm boyunda, yeşil ve zıplayan böcekler görmeye başladım ve geçen sene düştüğüm hataya düşmemek için hemen bir zirai ilaç alıp tüm balkondaki bitkileri ilaçladım. İlk ilaçlamayı 04 Mayıs'da İkinci ilaçlamayı da dün yaptım. İlk ilaçlamadan sonra epeyce azaldı ama kalan yumurtalar için ikinci ilaçlama şarttı. Umarım kısa zaman sonra böceklerden kurtulurum.
Tüm dostlara bir tavsiye; Kesinlikle topraksız tarım yaptığınız alanda Topraklı herhangi bir bitki yetiştirmeyin. Ne kadar steril ve temiz torf bile kullansanız yine de böcek, mantar veya bakteri gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
|