10-05-2011, 09:11
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Sevgili Nurgüldk Bende iki çeşit mor açan sarmaşık var , ismini bilmediğim için kaya bahçesindeki iri mor çiçekli sarmaşık zannettim. Siz herhalde askılı saksıdaki sarmaşığı söylediniz,adının nakkaş olduğunu öğrenmiş oldum.Ben onu yan yalılardan birini yıktıklarında ,bahçesini dolaşırken yerleri kaplamış vaziyette gördüm ,bozulmuş veterk edilmiş bahçeden onları yerden kazıyıp aldım kökleri minicik patetes gibiydi,bir saksıya diktim.O gördüğünüz saksı gibi çok var bütün büyük saksı diplerine toprakla karışıp geliyor ve saksıları kaplayıp aşağılara sarkıyor. esas çiçeğiniz ortada kalıyor.Toprağın üst seviyesinden beslendiği içinde ana bitkiye zararı olmuyor.Ben nakkaşı dekor olarak kullanıyorum,ama bu meyanda B.beyinde arka ön,bahçelerde yerleri bile kısım kısım sardı.Üç mevsim ful olarak yeşil ve açıyor kışın bazen kaybolup ilkbaharda aynı yerlerde kendi çıkıyor.Sonbaharda minik patateslerinden yollayabilirim size,çok arsızdır. Sizin tohumdan ektiklerinize gelince ,o kendisi zaten çok incecik gövdeli bir bitkidir naziktir örselenmeye gelmez hemen kopar.saksınızı yarı gölge bir yerde bırakın ,korunaklı bir yer olsun ,o kendi kendine coşacaktır.Olmazsa ben size yollarım.Selamlar Teşekkürler.
|
Berrin Hanım çok teşekkür ederim. Bu durumda anladığım kadarıyla yumrulu bir bitki olacak. Saksılara yerleştirdim. Başarılı olamazsam sizden yardım talep ederim. Sevgilerimle..
|
|
|