Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S
Sayın Tamtutulma Merhaba....!
Yaptığınız çalışmaların sonucunu merak ediyorum. Uzun süredir sayfayı okumamıştım. Eminim siz ve diğer arkadaşların azim ve kararlılıkları başarıya ulaşmıştır.
Bademcilik konusunda yapacağınız çalışmalarda şimdiden başarılar dilerim. Arazi aldınızmı bilmiyorum ancak aldınızsa eminim cenneti kurdunuz demektir.
Selam olsun tüm KAPADOKYAYA ve güzel insanlarına.
Saygılar.
Anadolu DİVANESİ
|
Sayın Cemal S. Eğrim Dağı'ndaki çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda yaklaşık 3.000 fidan dikilmiş durumda. Şu anda 5-2-1 tonluk 3 ayrı su deposundan damlama sulama sistemi döşenmiş durumda. Sistem sorunsuz çalışıyor. Yaklaşık 10 hektar alanı ağaçlandırdık; dikmelerimiz gayet sağlıklı durumda şükürler olsun.
Önceki iletilerimde bahsetmiştim; İl Koruma Kurulu'nun çıkardığı sorunlar nedeniyle basında Eğrim Dağı çalışmalarının yer almaması gerekiyor. Bu nedenle başlığımızı güncellemiyoruz.
Hayalimdeki gibi bir arazi aldım, 8.126 m2. Araziye Orta Asya'daki yurtlardan (çadır) yaptım. 400 Adet çekirdekten çöğür badem yetiştiriyorum; gelecek yıl aşıları yapılacak. Bunun haricinde yağmur sularının biriktiği kayadan oyma bir depo var. Bu depodan 5 tonluk tanka su basıyoruz. Haziran ayında damlama sulama sistemi kuracağım. Evim için 25 tane çeşitli meyve dikmeleri diktim. Her şey yolunda kısacası.
Yürekten selamlar...
Sağlıcakla kalın.