View Single Post
Eski 09-05-2011, 19:52   #27
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
Sn.Kudret Hocam,
MKP'yi Anamur dışındaki arkadaşlarım vasıtasıyla bulmaya çalışıyorum.Umarım bulurum.Bu konuda gelişmeleri size yazarım.
Sn.Hocam,sizden öğrenmek istediğim bir husus var.Ben günlük ortalama 1050 litre civarında bitkilere su veriyorum.Yanı A ve B stoğundan ortalama 10,5 litre kullanıyorum.Havaların ısınmasıyla birlikte su ihtiyacı da artıyor.Su miktarını artırtığım zaman gübre miktarını sabit tutarak(10,5 lt.) sulama yapsam sorun olur mu?Ec ve Ph değerlerinin değişmesinden çekiniyorum.
Yardımlarınızı bekler saygı ve selamlar dilerim.
Sayın mtugrul33, gübreleme teorisinde az su yüksek EC, çok su Düşük EC der. yani bitkimiz nekadar çok su tüketirse tüketsin günlük ihtiyacı olan besin miktarı bellidir.Tabiiki büyüdükçe besin tüketimininde fazlalaşacağını unutmamak lazım. Ancak sizin sisteminizin bir dezavantajı açık sistem olması. Sisteminiz kapalı sistem olsaydı zaten sıcak günlerde EC nin yükseldiğini görecek, Yükselen ECnin düşürülmesi içinde temiz su ilave etmeniz gerekecekti. Düşündüğünüz doğrudur. Ancak sıcaklığa göre nekadar fazla su verilmesi konusu biraz zor olacak sanırım. Kolaygelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön