Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi
Hayvan sahiplerinin elbetteki kanuni haklari vardir ve bunlari bilmesi faydalidir. Amma velakin oturdugunuz apartmanda bir kac ters kat sakini ve atesleyici pozisyonunda da yasli bayanlar yasiyorsa siz istediginiz kadar haklarim , hukukum diye soylenin olay kaba kuvvete donuyor. O zamanda ya sevgili kopek gidiyor ( ki genelde olan bu) veya hergun sinir harbi ile yasamaya calisiyorsunuz. Turkiye apartmanda kopek beslemeye hazir degil, istisnasi bazi semtler disinda halkimiz buna sicak bakmaz.
|
Sayin Lilinin bahcesi
Evet haklısınız apartmanda köpek beslemeye TR de çoğu apartman hazır değil ama çoğu insanda hazır değil . Kendimden size basit bir örnek vermek istiyorum , 90 dairelik 14 katlı bir apartmanin 3 katında oturuyordum kendi dairem iki tanede köpeğim var apartman sakinlerinin bazıları köpeklerden hosnut değillerdi ve arada beni sikayet ediyorlardı en sonunda yönetimden apartman hukuku kıl tüy maddesinden dolayı diye bir ihbarname aldım o sırada da bu konular ile ilgili arastırma yaptıgımdan site yönetim planını inceledim burada genel site yönetiminde hayvan beslenemez maddesinin olmadıgını kesvettim sonra bunu apartman yönetimine karsı kullandım bu göndermiş oldugunuz yazının bir hukmu yoktur apartman panosuna yazdıgınız yazının ve bana göndermiş oldugunuz yazının iadesini istiyorum diye karsıt bir yazı yazdım ve gerekcelerini bildirdim . gel zaman git zaman yoneciyle tekrardan karsılastık gene bana aynı bahaneleri söyledi yasak gibi birseyler zırvaladı bende onları balkonları pimapen ile kaparak evlerinin içine kattıklarından dolayı ve metra kare büyümesinden dolayı sikayet edecegimi bununda yasak oldugunu söyledim . sonra benimle ugrasmayı bıraktı

ama sikayetci olan bir kac komsu beni belediyeye sikayet ettiler yetkili kapıma geldi ve hakkınızda sikayet var dedi bende köpeklerimin bölge veterinerine ve belediyeye kayıtlı oldugunu sikayet konusunun ne oldugunu sordum gürültüden sikayetcı olduklarını söylediler ne yapacaz diyede sonuna ekleme yaptı bende dedim ki ne mi yapacaz vereyim köpekleri size barınaga götürün dedim sonra gülerek

şikayetci olan dairenin hangisi oldugnu sordum ve ben yanınızda olmadan lütfen sag ve sol komsularıma hatta alt ve ust komsularıma sorarmınız gürültüden sikayetciler mi dedim cunki sikayetci olan kişinin 12. katta oturdugunu söyledi . daha sonra dedim ki bosver sormayın siz en iyisi desibel cihazı getirip sikayetci olan kişinin dairesine koyun bakalım biz bu sınırı geçiyormuyuz görelim dedim .
neyse gene cok uzattım kusura bakmayın aslında soylemek istedigim bu olaylarrda dediğiniz gibi olayı kavga boyutuna tasımadım hukuki olarak benimde söyleyecek sözüm oldugunu onlara kanıtlamak istedim . neticede bu olaydan sonrada 1 sene daha aynı yerde oturmaya devam ettim .
Avrupa birliği kanunlarına göre artık mahkemeler eskiden oldugu gibi direk tahliye ile sonuclanmıyor bu yüzden ılımlı bir sekilde buada yazılanları dikkate almakta fayda var .