View Single Post
Eski 09-05-2011, 11:09   #957
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,327
Teşekkür ederim sayın mandalinci, ancak kapıdaki renk değişti ne yazıkki, bordo renge boyandı kapılar bu hafta sonu.

Biraz haber aktarayım inşaattan :
Cumartesi günü usta çalışmadı, ben marangozu götürdüm tekrar, kapılara eşik koydu, bir iki ufak tefek iş kalmıştı onları bitirdi. Akşam geç vakit camcı geldi ve iç kapı camlarını taktı.

Bir gün önce usta benim haberim olmadan ahşap tabanları makina ile sildirmiş, ben silinmesini istemiyordum ama sebebini gidince anladım, harç suyu ile bazı yerlerde lekeler oluşmuş onları yoketmek için tek çare silmek diye düşünmüş ama ne yazıkki gene sorun çözülmemiş. Dün boyacı ustası götürdüm, önce kapıları boyadık, tüm ev tahta tozuydu, temizledik, yerlere macun çekildi, zımparalandı ve yere iyi bir su bazlı şeffaf ahşap koruyucu sürdük, koruyucu kurumadan girmek mümkün olmadığından neticeyi haftaya görebileceğim. Boyacı ile hafta sonu gene gideceğiz, kepenkler elden geçecek ve de tabanı halletmeye çalışacağız. Taş duvarlar çok toz tuttuğundan ne kadar süpürseniz de tozumakta şu anda. Su bazlı şeffaf boya astarını tüm evin iç kısmına sürmek suretiyle tozumaya son vermek fikrindeyim.

Evin önündeki işler tamamlanmış gayet güzel olmuş kayrak taş kaplı hali yerin.

Bu arada usta bahçeyi ben ekeyim sen sulamasını karşıla olurmu dedi, olur tabii dedim. Cumartesi günü damla sulama borularını yaydık tüm bahçeye, kavun karpuz dahil çokca meyve ve sebze ekilecek.

Fotoğraf var ama makinaya aktaramadım, daha sonra yükleyeceğim.


Düzenleyen hosseda : 09-05-2011 saat 11:50 Neden: ufak bir ilave ve paragraf oluşturma.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön