Grugapark Essen Bitki Fuarı
Almanya'da yaşamaya başladığım ilk günlerde takip ettiğim Grugapark Essen Bitki Fuarının 2011 yılına ait ilk organizasyonu 30 Nisan -1 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.
Grugapark Almanya'nın Essen Şehrinde yer alan ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapan bir Botanik Bahçesi, bana göre ise bir cennet.
Hele bu yılın ilk fuarı olan bu fuarda kaktüs ve sukulent katılımcılarının önceki yıllara nazaran artışı ise benim en hoşuma giden kısmı oldu.
Fuar öncesi kaktüs ve sukulent katılımcılarını incelerken Almanya'nın öncemli ve en eski kaktüs üreticilerinden Uhlig Kakteen'i, sitemizce de tanınmış Hollanda'nın meşhur Hoya üreticisi Paul Shirley'i, Alman Kaktüs Cemiyetisi'ni, Hollanda'da Epiphyllium konusunda özel çalışmalar yapan ve oluşturdukları yeni Epiphyllium türlerini sık sık yayınlayan EPRIC'i görünce sabırsızlanmaya başlamıştım.
Ben bitkileri incelerken eşim sizlere de bu güzellikleri gösterebilmem için fotoğrafları çekti. İmkan olsaydı da keşke hep birlikte bu ortamda bulunabilseydik ama bunu yapamasak da fuardan birkaç kare ile buyrun sanal fuar turuna...
|