Sevgili SDurul,alta yazı yazmaya girince sizi gördüm,çok sevindim sizi görünce,bunlar arka bahçedemizdeki mor salkımlar 25 senelik, o gördüğünüz bahçede bir ceviz ağacım vardı,ve mor salkımın birini cevize yakın dikmiştim sarsın diyerek,ve ceviz de salkım da beraber apartman boyuna yani üç kat ev boyunca büyüdüler.Salkım cevizden avize gibi sarkıyordu,baharlarda,bir şölendi adeta .Fakat benim (burada bunu söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın) hain eşim,o koskocaman cevizi kesti,benden habersiz,gerekçesi de gölge yapıyormuş,onun gibi çok sayıda hanımelleri ve güllerime de aynı şeyi yapmıştır.3m.lik ağaç yukkayı da batıyor diyerek kesmiştir,yani ben böyle bir çiçek düşmanı ile de senelerdir savaş verdim.Şu anda içimi döktüm size,İşte o mor salkımda tabii mahfoldu,kökünü bile bırakmamışlar.ağlıya ağlaya bir odun halindeki mor salkımı dua ederekgövdesine sarıldım,sevdim okşadım,ve oraya tutacağından şüpheli şekilde tekrar diktim.Ertesi bahar baktığımda sürgün verdiğini gördüm çok çok sevindim.Gerçi o duvar diplerinde üç adet daha mor salkımım vardı ama, ben bitkilere hayvanlardan daha çok acıyorum.Hayvanlar sesle kendilerini ifade edebilir ama bitkiler şikayetlerini ancak kendilerini anlayan ve sevenlere anlatabilirler. İşte böyle arkadaşım,Eşimle sadece bu konuda anlaşamıyoruz.Geçen hafta yazlıkta arka bahçede clematisleri dikerken bana " Hanım yine ne dikiyorsun diyerek sorunca bende clematis dedim, "domates mi iyi iyi " deyince saklı saklı gülmeye başladım. Kendisi sebze meyva yetiştirmek istiyor, fakat bizim bahçelerimiz müsait değil ağaç altında sebze olmuyor zaten 500 m2 lik bir şey.Geçen hafta bir çiftlik evi bulmuş içinde ağaçlar sebzeler dikilmiş gelişmiş bir bahçe ama artık yaşımız müsait değil 35 yaşlarında olsaydık diyerek vazgeçti.Arkadaşım sana sonbaharda mor salkım çelikleri ne kadar istersen yollarım her tarafa dikiniz, yazın bile bazen açıyor,kokusu enfestir.S.Durul size içimi döktüm lafa tuttum,arkadaşım dinlediğin için sağol,tekrar görüşelim ,İyi akşamlar canım...
|