View Single Post
Eski 01-03-2007, 22:43   #68
arodopman
Ağaçsever

arodopman's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2004
1 Mart 2007
Saat 19.55

Bu akşam eylemin yapılacağı duyurulduğu saatte İstanbul’ da. 1.Köprü yolunda Mecidiyeköy – Zincirlikuyu arasında adım adım yol alıyordum arabamla. Saatler 19.55’ i gösterdiği anda dur kalklarla yorulan arabamı özellikle stop ettirip çevremde ne yapılıyor diye bakındım. Rastlantı bu ya, benim arabamdan başka yorulan yoktu herhalde ki, ne sağa çeken ne duran vardı. Tam Ali Sami Yen Stadının önünde viyadükte durmuştum. Etraftaki yanan ışıklardan da sönen olmadı. Sanki herkes ‘’Bana ne bu enerji eyleminden, zaten bu saatte benim enerjim bitmiş bir an evvel evime atayım kendimi’’ dercesine bir umursamazlık içinde idi. Sanırım bir tek arkamda ki araç işin ayırtına varmış olacak ki. Durumdan vazife çıkarıp, acı acı kornasına basıp, sürekli selektör yapmaya başladı. Belli ki canı sıkılmıştı durmaktan. Oysa benim durduğum zaman süresince kaplumbağa hızı ile iki metre yol almış olacaktı. Önünde duran benim gibi bir saygısızı da uyarması hakkı idi. Radyolarda acaba bu saatte konu ile ilgili bir program var mı diye ararken yanımdan geçen polis aracının ‘’Bekleme yapma Reno’’ anonsuyla irkildim. Kontağı çevirip, yavaş yavaş yoluma koyuldum. Uyarı reno’ ya gelmişti. O yola devam etmeye başlamıştı. Ben bir dakika dahi yapamadığım eylemimle birlikte yine gerilerde kalmıştım. İlerleyen bir toplumda gerilerde kalmanın garipsi hüznünü duyumsayarak, kendimi, toplumumu, insanlığı sorgulayarak eve attım kendimi ve o eylem anını sizlerle paylaşmak istedim.

arodopman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön