View Single Post
Eski 07-05-2011, 21:23   #483
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turgutozcan Mesajı Göster
merhaba ismim turgut.amatör olarak çeliklendirme yapmak istedim zirai ilaçlar satan bir yere gittim dedim ki böle böle köklendirme sıvısı veya tozu bana birtane verildi ismi--enka crop; organik fertilizer seaweed extrakt.içeriği--organik madde %45--stokinin&gibereline 600 ppm--alginlik asit %5--suda çözünür k3o %18 --ph 9-11..çelikleri kestim buna batırdımm (toz halinde) torfa koydumm çelikler 20 santim 8 santimini torfta kalacak şekilde normal bir suladım üzerini sera gibi kapattım.acaba bu yaptıklarım doğrumu .kullandıgım urun nekadar dogru sizlere bir danışmak istedim bilgilendirirseniz sevinirim çeliklendirme yaptıklarım ----limon---üzüm--çiçek-(benjamin)
Bahsettiğiniz ürün bir köklendirme hormonu değil. Köklenmiş çeliklerin kök gelişimine kullanmanız daha etkili sonuç verecektir. pH sı o kadar yüksek ki saf halde bu ürüne batırmak doğru olmaz. Bol sulamışsınızdır umarım.

Çeliklerin köklenmesi için torfa gömülü kısımlarının uzunluğu değil, boğum sayısı önemli. Örneğin asmada boğum arası uzun olur, benjaminde kısa. Çeliklerin en az 2 boğumu dikili olsun.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön