View Single Post
Eski 07-05-2011, 01:14   #112
Sarp99
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
f)
Son olarak güzel yurdumda ancak kategorize edilebildiği kadar yazdığınızı anlıyorlar.
Aslına bakarsanız içim de acımıyor değil. Ekonomik olarak gelişmişliğini yüklenmiş olduğu borcun tutarıyla doğru orantılı olarak algılayan bir çıkarıma karşı ne diyebilirsiniz ki?

Aslında var diyeceğim de, o da ne kadar anlaşılır şüpheli. Evimi 2001 krizinde, ikinci arabamı da 2009 yılında hani o KDV ve ÖTV indiriminin yapıldığı, daha otomotiv firmalarının zam bile yapmayı akıl edemediği pazartesi gününde, nakit para vererek aldım. Birincisini şu andaki değerinin beşte birine, ötekisini de şu andaki ikinci el fiyatının yarısına aldım.

Yaşı bana yakın olanlar bilir, bir zamanlar bir bilen devlet büyüğümüz yurtdışından alınan yüklü miktarda borçlara savunma olarak "Borç yiğidin kamçısıdır." demiş idi. Ama, muhterem devlet büyüğümüz, bize kamçının kimin elinde olduğu söylemeyi unutmuş herhalde.

Ne alakası var diye düşünen arkadaşlar var ise onlara şunu söylemek isterim, onlar aldıkları kredinin borcunu ödemek için, bundan beş on sene sonra İstanbul varoşlarında gayri insani koşullarda köleler gibi çalışırken, Allah ömür verirse, ben onların bugün sahip oldukları tarlalarda "Acaba bu sene sıra aralarına ne eksem?" diye düşünüyor olacağım.

İmkansız mı geliyor? Yanılıyorsunuz. Şu anda babamın Fethiye-Ölüdeniz'de ki arazisinde, araziyi satan adamın oğlu günlüğü 25 liraya çalışıyor. Rahmetli babama araziyi sattıktan sonra daha kaç tane tarlasını elden çıkardı Allah bilir.

Niye mi yazdım bütün bunları? Her akşam, dizilerde gördüğünüz, İstanbul'dan en fazla 50-60 bin insan faydalanıyor. Bu kanal projesi de onlara en fazla 2-3 bin kişi daha katar ve emin olun ki sizler bu seçkin(?) insanların arasında olamayacaksınız.

Kendiniz için değil, çocuklarınız ve onların çocukları için daha çok insanın insanca bir yaşayabileceği bir Türkiye hayal edin. Hiç olmazsa onlar sizinle ve belki de bizimle gurur duysunlar ve desinler ki:

"Bizim babalarımız ve dedelerimiz, bize uyum içinde yaşayabileceğimiz bir ülke bıraktılar. Allah onlardan razı olsun."

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön