|
Selam Ayhan74.
2 tur lamba kullaniyorum.Florosan ve sodyum lamba.Florasan 3x18=54watt,enerji tassaruflu lambalarda ayni islemi gormekte.Bu lambalar yeserme ve gelisme surecinde ideal,maviye yakin olan isikta.Fideler ciktiktan sonra florasan lambami 18 saat acik 4 saat kapali tutuyorum. (2 ile 4 hafta arasi Yeserme icin yeterli) )Yesermeden ciceklenmeye gecis icin Florasani sokup/devre disi birakip sodyum lambayi 12 saat acik 12 saat kapali tutuyorum.6 ile 8 hafta arasi meyveleri topluyorsun.
Fasulyeler fideden toplanmasina kadar gecen sure.9 ve 10. hafta yani 2,5 ay
Lambanin bikilere uzakligini elinin tersi ile belli bir mesafeden 10-15 saniye tutarak ayarla elin yanmiyorsa bitkide sorun cikarmaz.Lambayi reflektorle yatay/yere paralel asmak dogru olani.Ben fasulyede dikey astim ayni islemi gordu.Sonucta bitkinin yaprak diziisine gore.
Dolabin icerisindeki fan ruzgar efekti ve sicakligin her koseye esit miktarda dagitilmasi icin.
Dolabin bacasindaki fan (bilgisayar sogutma fani) kapali seranin icindeki nemi disari atmak amacli.
Insaa ettiginiz seranin sekline ve durumuna gore bu fanlarin gorevide degismekte.Deneme ve yanilma ile bulunabilir.(isi kontrollu kit devrelerle saglanabilir.)Kolaylik acisaindan Sonucta sera icinde en az 18 en yuksek 26 derece arasinda, ideal 20 ile 24 arasi, nem 50 ile 65 arasi
150w lik hazir sistemler elektirikcilerden kolaylikla temin edilebilir.bunu etrafinizdaki elektirikcilerden ogrene bilirsiniz.
Not:Ciceklenmedeki lamba ne kadar guclu olursa daha cok meyva alirsin
|