View Single Post
Eski 06-05-2011, 08:41   #541
sinasi6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-08-2008
Sayın Arkadaşlar,

Geçen hafta uyguladığım ısırgan otu ile ilaçlamayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

15 LT'lik bir kovaya yaklaşık 2 kg kadar ısırgan otu koydum ve yaklaşık 5 gün kapalı bekledi. Sonra 3 gün kadar güneşte beklettim. Bu süre içinde kapta beyazımsı köpüklenme oldu. Yağmur suyu kullandım bu karışımda.

Daha sonra ortaya çıkan yeşilimsi ve dayanılmaz kötü kokan suyu süzerek şişelere doldurdum.

Bir litre kadar bu karışımdan elde ettiğim sıvıyı 10 LT su, yaklaşık 1,5 su bardağı sıvı yağ (zeytin yağı) ve bir miktar (5 ml kadar) yapıştırıcı ile bir kapta karıştırdım. Karışımı ilaçlama bidonuna önceden koyduğum suya yavaş yavaş karışıtırarak ekledim. Kokunun dayanılmaz derecede kötü olduğunu belirtmeliyim tekrar. Maske kullandım.

Elde ettiğim karışımı bitlenmeye başlayan güllerde, erik, şeftali, armut ve elma ağaçlarında özellikle yaprakların altlarına gelecek şekilde kullandım.

Yaklaşık bir saat sonra baktığımda güllerde bitlerin öldüğünü gözlemledim. Ağaçlarda da yapraklarda bite benzer kimisi biraz daha iri canlıların bir kısmının yapraklara yapışık bir şekilde öldüklerini gördüm.

Sonuç olarak uyguladığım karışım her ne nedenle oldu ise (yapıştırma, zehirleme veya başka bir neden olabilir) en azında uygulama yapılan gün içinde etkili göründü.

Aynı uygulamayı yağmurlar bitince yeniden deneyeceğim. Okuduğum yazılarda bu uygulamanın 3 ve 15 gün ara ile yeniden uygulanmasının daha iyi sonuç vereceği yazıyordu.

Uygulama şeftalide oraya çıkan soruna çok fazla bir çözüm olmadığını gördüm. Belki bir kaç uygulama sonuç verebilir. Sanırım şeftali ağaçlarında (2 adet) klok (yapraklarda sararma, kızarma, buruşma) ya da benzer bir hastalık var. Onlara çözüm olmayacak gibi. Bu konuda başka bir çözüm bulmam gerekiyor sanırım.

İlk defa uyguladığım ısırgan otu ilaçlaması sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedim.

sinasi6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön