View Single Post
Eski 05-05-2011, 08:32   #108
mtugrul33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Topraksız Tarımda Çileklerin Günlük Sulanması

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jibuti Mesajı Göster
sayın mtugrul33 emeğinize ve ellerinize sağlık.

Topraksız tarımda geçen yıl çilek denemem oldu hasbelkader birşeyler yapmaya çalıştım.Ama sizinkilerin yanında esamesi bile okunmaz.size sormak istediğim sabah 07.00-08.00 arası sulama yaptığınızı okudum (eğer yanlış hatırlamıyorsam) bu bir saatlik dilimde devamlı mı sulama yapıyorsunuz **** kaç cc fide başına sulama yapıyorsunuz.Teşekkürler
Sevgili Jibuti,
Ben çileklerimi sabah 07.00 ile 08.00 arasına denk gelen zaman dilimlerinden herhangi birinde sulama yapmaktayım.Sabah seraya gittiğim zaman gübre tankımda önceden doldurduğum 1000 lt.dinlenmiş suyun içine yeterli miktarda A ve B besin eriyiğimden koyarım.Karıştırmasını yaptıktan sonra da sulama sistemimi çalıştırırım.Tankın boşalması yaklaşık 3-4 dk.sürer.Aynı işlemi öğyeden sonra saat 17.00-18.00 arasındaki zaman diliminde de tekrar ederim.
Sisteme verdiğim suyun fazlası oluk deliklerinden damlayarak yere iner.Elbette bu sera içinde zararlı otların hızlı çoğalmasına neden oluyor.Bu yüzden gelecek yıl drenaj yapıp tekrar besin eriyiğini geri dönüşümde kullanmak istiyorum.
Saygı ve selamlar..

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön