View Single Post
Eski 04-05-2011, 16:49   #102
misterno
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-04-2011
TR nin en buyuk baklava ureticisinin sahibi ile roportaj vardi 2-3 sene once MIlliyet gazetesinde. Kadin rekabetten dolayi artik seker degil misir nisastasi kullanmak zorunda kaldik cunku herkes onu kullanirken biz daha pahali olan beyaz sekeri kullanamazdik diyordu.
Ama kutunun hicbiryerinde yazmiyor icinde ne oldugu o da baska konu.

GDO konusuna gelince bunu baslatan ABD menseli Monsanto sirketidir. Bu illet ve insanligin belasi sirket kar hirsindan dolayi elindeki sertifikali tohumlari butun dunyaya zorla kabul etttirdi. TR de nasil ettirdi onu bilmiyorum ama bu tohumlari siz kazara tarlanizda kullandiginiz ortaya cikarsa hapise giriyorsunuz. Hatta bu konuda Kanada'da dava acildi ciftcinin tekine adam hayatiniz zor kurtardi, bunun belgeselini seyretmistim.

Sertifikali tohumlarin bir ozelligide tohum vermemesi yani domates ekiyorsunuz ama oyle bir DNA ile oynamislarki domatesin cekirdegi tohum olarak kullanilamiyor o yuzden her sene tohum almak zorundasiniz. Gerekceleride gelisen degisen bocek hasere ve uyum saglayan zararli kuf bocek **** bakterilere karsi yeni versiyni uretiyorlarmis hersene ki daha yuksek verim alasiniz.

Hindistan'da ciftciler ayaklandi bu yuzden baya adamlar olduruldu polis tarafindan. TR de ise bunu TR ye sokan bakan veya yetkili kimse Allah bildigi gibi yapsin. Ben daha hayatimda ABD den gelen duzgun dogru yararli bir sey gormedim. Disaridan ne gelirse zarar veriyor ulkeye. Yazik.

Mcdonalds indan tut, sertifikali GDO lu tohumlarina zararli TV yayinlarina kimyasal madde iceren yiyecek iceceklere herseyi zararli amerikanin. Kar hirsi ile saglik ve gida urunleri uretilmemeli bence.

Bunun hakkinda cok belgesel var internette, keske youtube yasaklanmasada herkes izleyebilse ama oda Agustos ta yasaklaniyor. Google video zaten TR de yayini durdurmak uzere. Dunya nereye gidiyor bilmiyorum, tek bildigim sey her kotulugun arkasinda amerika var.

misterno Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön