View Single Post
Eski 01-03-2007, 12:02   #18
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Selamlar, bu gun dergiyi okumadan once, sizin agaclariniza bakip, sorularnizi cevaplayim dedim. Dergiye dalarsam vaktin yine gec ollacagindan korktum

Mine, acem borusu calilarin cok genc. Bence onlarin biraz gelisip buyumesini beklemelisin, orman tarzi yapabilirsin, baska tarzlarda yapabilirsin. Agaclarin biraz gelistikten sonra tekrar konusuruz.

Cali mine ise, iki , uc yil icerisinde, cok guzel bir bonsai olma ozeliklerini tasiyor. Daha once de dedim ya bonsaide agaci one cikaran govdesidir. Resmini eklediginiz o cali minede govde sahane.

Cali mine uzerindeki tum yasli dallari, govdeden ciktiklari yerlerden budayiniz.[Agacinizin tarzi cok govdeli, kume tarzi olacak] Baharda govde uzerinde bircok yeni surgunler cikacaktir bu surgunler biraz uzayip odunlasmaya baslarken onlari telleyip istediginiz yerlere egip bukebilirsiniz. surgunlerin boyu, istediginiz uzunlukta olunca, onlari surekli cimcik alimla budamalisiniz ki, surgunler alt taraflarindan dallansin[bir cok yeni surgun cikacagini dusunuyorum, bunlardan istemediklerini erkenden kopar ki agac enerjisini biraktigin surgunlere verip onlari daha cabuk gelistirsin].
Su an onu bonsai saksisina alman gerekmiyor. Oldugu saksida gelisebir sen de bu ara, ona bir saksi bakarsin.

Mine, isin agaclarla bitkilerle oldugu icin cali mine gibi govdeleri gelismis bitkileri kacirma. gelismis govdeli agaclarin uzerinde az bir calisma ile cok guzel bonsailer elde edebilirsiniz. Fidancilari gezerken, satilmamis yillarca bir koseye atilmis fidanlar, bonsai yapmaniz icin en iyi malzemedir, aklinizda olsun.

Asagida, cali minenin 4- 5 yil icerisinde cizimdeki gibi bir bonsai olacagini dusundum. Sana ve bahcivan Ibrahim'e kolay gelsin.

cali mine.jpg

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön