View Single Post
Eski 04-05-2011, 14:11   #4
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Geçtiğimiz hafta sonu Sapancadaydım uzun zaman sonra Sevgili eşim ve Ege olmadan sapancaya gittim. Cumartesi günü öğlene kadar hava ara ara hafif yağışlıydı sonradan biraz açtı.

Bu hafta sonu ağırlıklı olarak sebze bahçesinin düzenlenmesi ile uğraştım. Önce Sayın doğalbahçeden toprak aldım sonra bu toprağı yine çoğunluğunu Sayın Doğalbahçe Muammer Bey'den aldığım cocopeat, ithal torf, çekilmiş koyun gübresi, vermikulit, solucan gübresi, organik pelet gübre, organik peletize leonardit (humik fulvik asit) ile karıştırarak fideler için toprağı hazırladım.

Yapı market'ten aldığımız 30 cm uzunluğundaki küçük tahta çitlerle deneme amaçlı 4 adet sebze adası yaptım. Bu hafta sonu iki adet daha yapacağım. Sonra hazırlamış olduğum toprak harcını bellemesi yapılan eski toprağın üzerine yaklaşık 10-15 cm daha ilave ettim.

Tohumdan çimlendirdiğim bir çok domates ve salatalık çeşidi ile Sayın Adem 09 dan aldığım Dev Pembe Domates, Black Krim domates, Çukulata Cherry Domates, Tiny Tim domates, gardener's Delight Domates fidelerini ve 2 adet pepinofidesini diktim. Bunların yanında Sapanca'da devamlı alış veriş yaptığımız seradan aldığım tatlı kıl biber, kandıra biberi, patlıcan, salatalık fidelerinide diktim. Yine aynı seradan aldığım kadife çiçeklerinide diktim. Bu sebze bahçelerine ayrıca iki adet latin çiçeği fidesi ile, cosmos, iri yapraklı fesleğen ve reyhan tohumları serpiştirdim.

Adem 09 dan aldığım 3 adet Pepino, Kudret Narı ile başka bir yerden temin ettiğim Kiwano fidelerinide adaların dışına diktim. Diktiğim bu fideleri EMA (Aktifleştirilmiş Mikro Organizmalar) ile suladım.

Sebze bahçesinde daha yer var iki adet daha sebze bahçesi yapacağım. Buralara da ağırlıklı olarak cherry domates ve hala büyütmekte olduğum tohumdan çimlenen biber fidelerini dikeceğim. Sebze adaları dışında bir kısım daha yer kalacak buralarda da mevcut olan altın çileklere ilave olarak altın çilek fideleri diktim büyümekte olan altın çilek fidelerim var onları dikeceğim yine de yer kalırsa muhakkak dikecek bir şeyler bulurum.

Sebze adalarının iki tanesinde geçen sene Sakarya civarındaki bazı domates bahçelerinde gördüğümüz üç-dört adet bambu cubuğunun üst tarafta birleştirmek suretiyle birbirine destek olan bambu cubuklarının dibine domates fidelerini diktim 3 bambu çubuğu kullandım yetersiz görürsem 4. bambu çubuğunu takviye yapacağım.

Fazla fotoğraf çekemedim çektiğim fotoğrafları ve açıklamalarımı sizlerle paylaşacağım.

Sebze adalarından fotoğraflarla başlayalım.

Name:  30042011675.jpg
Views: 1203
Size:  70.5 KB

Name:  01052011712.jpg
Views: 1204
Size:  69.9 KB

Name:  01052011717.jpg
Views: 1188
Size:  70.1 KB

Name:  01052011715.jpg
Views: 1168
Size:  70.7 KB