Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Begonvil-71
Verdiğiniz bilgiler ve güzel anlatımınız için çok teşekkürler Zeki Bey. Acaba hiç çikolata sarmaşığı çimlendirdiniz mi? Sanırım bu konuda herkesin epeyce sıkıntı var.Biz acemileri bu konuda da bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Kolay gelsin.
|
Sayın begonvil-71,
Benim kaynaklarıma göre çikolata sarmaşığı (= Akebia quinata) tohumunu çimlendirmek için soğuk katlama yapmak lazım.
Özet olarak tohum normal nir kaba ekip yaklaşık üç ay buzdolabının sebzeliğinde tutmak (nemini kaybetmeyecek şekilde bir platik kap içinde)sonra dışarı çıkarıp 20 derecede çimlendirmek gerekiyor.
Akebia Quinata için bir başlık açılmış.
Orada daha çok bilgi bulabileceğinizi sanıyorum.
Selamlar