Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan
Sevgili Nurcan Hanım,bahçeniz örnek aldığım, ilham veren bahçelerden. Çok severek dolaşıyorum  Bu arada ben de bu sene bahçeme bir küçük havuz yapmak istiyorum. Ama eşimin "sinek olur,yosun yapar, sonra pişman olursun" sözleri beni biraz geri tutuyor. Sizin havuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Herhangi bir filtre sisteminiz var mı? Suyu durgun mu yoksa devir daim ediyor musunuz? Nasıl temizliyorsunuz (Ya da temizliyor musunuz?)Hiç "keşke yapmasaydım" dediğiniz oluyor mu? Bunlar kafamdaki sorulardan bazıları. Tecrübelerinizden yararlanabilirsem çok sevinirim 
|
Sn.Eser ;
güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Havuzu sonbahar da yapmıştım.Şu ana dek pişmanlık duymadım ama yaz sıcakları başladığın da koku da başlarmı ,sinekler rahatsız edermi bilmiyorum.
Benim havuz ,çukura muşamba serilip su doldurmaktan ibaret .Filtre sistemi yok ,durgun su dolayısı ile yosunlandı.İçine düşen yaprakları ve yüzeye çıkan yosunları küçük bir mutfak süzgeçi ile alıyorum
İçine iki küçük balık koyup yosunlarla beslenmelerini sağlamak istiyorum ama
kurbağa larvalarını yerler diye yapamıyorum.Larvalar büyüsünler o zaman balık koyacağım bu da yosunlanmayı önler diye düşünüyorum.Bir de su sümbülleri suyun yüzeyini örtünce azalır sanırım.
Ama yeni bir eve geçsem ,belki daha detaylı ve yardım alarak yine yaparım.
Sizin bahçeniz hem güzel hem müsait .Çok çok daha güzelini yaparsınız.Umarım eşiniz bana kızmaz ,bence vazgeçmeyin yapın

))
Yaz ortaların da sorun çıkarsa size bilgi veririm.