View Single Post
Eski 04-05-2011, 11:21   #1122
loveflower
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş Mesajı Göster
Teşekkür ederim, Loveflower, benim de anneciğim, babacığımın gözlerindeki sevinci giderken hüznülerini hissederdim, sıra şimdi bizlerde sağlık olsun. Keşke bütün ayrılıklar böyle olsa
Babam Kozak yaylası kızıl keçili yörüklerinden, şimdi bende merak ettim siz hangi yöredensiniz? Bende yörük kızı olduğum için gurur duyuyorum. Sevgilerimle.
Sevgili Fatoş hanım,mesajınızı yeni gördüm,bu aralar seyrek ziyaret edebiliyorum ağaçlar neti zira.İşler nedeniyle.Eh Ağaçlar neti ziyaret edince de ayrılamıyorum kısa zamanda,zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum burada.Kusura bakmayın gecikti cevabım.Evet keşke bütün ayrılıklar böyle olsa gerçekten.Ne yazık ki sonsuz ayrılık yaşayanlardanım,dostum,herşeyim,sevmenin ustası canım annemi ve babamı 10 ay arayla 7 yıl önce kaybettim. İkisi de çok gençti. Ben ise 25 yaşındaydım o zaman.Elimi uzatıp geri getirmek istiyorum onları ama malesef.Ahh acı!!

Yörüklüğüm Muğla/Milas, Kazıklı köyü yörüklerin geliyor; atalarımız ilk oraya gelmiş,eskiden yerleşim yokken yörükler(atalarım) zamanında sahilin dağ yamacında kazıklar kullanarak kendilerine çadırlar yapmışlar. Bundan dolayı köyün adı Kazıklı olarak kalmış. Şimdi Milas'ın büyük köylerindendir.Sonradan büyük dedelerimiz oradan ayrılıp (evlilik, yerleşik hayata geçip tarımla uğraşmaya başlama nedeniyle) delta ovasında şimdi küçük bir köy haline gelen alana yerleşmişler. Hala var mı bilmiyorum ama çocukken babamla, Kazıklı köyünün çam ormanlarında çadırda yaşayan eski geleneklerini sürdüren keçi besleyen akrabalarımızı senede bir kere ziyaret ederdik,her yıl mis gibi keçi peyniri hazırlarlardı bize.Ben de sizin gibi yörük kızı olduğum için gurur duyuyorum
Sizin gibi güzel yürekli, yaşama bakış açınız, yaşadıklarınız,çizginiz(yazdıklarınzdan mütevellit bildiklerim) tecrübeleriniz, yaşınız sebebiyle üstadım olan sizinle önemli bir ortak noktamızın bulunması beni çok çok mutlu ettiSevgiyle kalın
Sevgi

Düzenleyen loveflower : 04-05-2011 saat 11:23 Neden: harf hhatası
loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön