Konu: Domates
View Single Post
Eski 04-05-2011, 09:12   #491
perishte
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi the_mc Mesajı Göster
öncelikle hoş heldiniz sayın perishte,

ben her zaman toprak secimi işin ilk aşamasıdır diye düşünüyorum. bitki büyümesini en direk bu faktör ve akabinde güneşlenme süresi, ortamın ısı şeklinde sırayalabiliriz.

tohumları dikerken fungusit uylamadıysanız çürüme meydana gelir. şaşırtma işleminde geç kalınması veya şaşırtma işlemi uygulamalarını eksik yapmanız bitkilerinizi öldürebilir.

ek olarak saksıya gübre çok azar miktarlarda uygulana bilinir 5-10 gram kadar. çok aşırı veya sık sık bu işi yapmak benimde başıma gelen bir kaç bitki ölümü sonucunu getirir. zaten fazla gübreden öldügünü veya ölecegini anladıgınızda fazla sulayarak gübrenin topraktan ayrılarak suyla gitmesini saglaya bilirsiniz.

hızlı büyümesi için bir ip ucu daha saksıdaki topragın direnajı çok iyi olmalı fazla suyu süzüp aşagı akıtmalıdır. ayrıca iyi hava almasını saglayarak iyi bir kök sistemi oluşaçaktır. sağlıklı bir bitki güzel köklerle oluşur.
Hoşbulduk, ilginize teşekkür ederim. Bitkilerin amatör gözüyle bakıldığında bir problemi yok gibi görülüyor. Zaten henüz kimyasal gübre vermedim.

Toprak çok kurumadığı için iki üç günde bir az miktar su veriyorum.

Şaşırtma yaptığım toprak hakkında kabataslak bir bilgi vereyim. 3 kg lık yoğurt kabıyla hazırladığım karışımda tahmini;

3 ölçek bahçe toprağı -solucanların bulunduğu, kuruduğunda sert olan bir toprak-
2 ölçek yanmış sığır gübresi
1 ölçek dere kumu
1 ölçek torf

Sizce uygun bir karışım mı, ilave bir şeye gerek var mı? Perlit için tanıdık bir çiçekçiye sordum "o ne ya" dedi, zirai ilaç ve malzeme satan yine tanıdık birine sordum "strafor o ya para mı verilirmiş" dedi, alamadım. Perlit yok yani. İnşallah tereddütüm sadece evhamdır ve sonucu güzel olur.

perishte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön