Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02
Sevgili Yakup Ünal;
Sizin bahçenin görüntüsü benimkisinin yanında Futbolsahası gibi düzlük olur. Yeni bahçe kurmak öncelikle Sevgi, merak, sabır ve birazda para ister.  Bunların hepside olduğuna göre sizin bu işin üstesinden çok rahat geleceğinizden eminim. Bana göre Bahçede öncelikle ne amaçlı tarımla uğraşacağınızı kararlaştırmanız lazım. Hobi amaçlımı yoksa ticari amaçmı? Goji Bery piyasası çok önemli araştırdınızmı? Pazar durumu ne? Astarı yüzünü geçmesin sonra.
Tekrar bahçeniz hayırlı olsun. Bundan sonra sık sık bahçenizdeyiz. 
Saygılar
|
bahtiyar bey bu gördüğünüz bahçeyi çevizlik ve meyve bahçesi yaptık
goji beri için 6-7 dönümlük bir yer daha var **** 2 dönümlük oraya dikmeyi düşünüyorum ticari amaçlı olması için dikeceğim 1000 agaç yetmez sanırım
çünkü bir dönümünden ortalama 450 kilo kuru goji elde ediyorsunuz 2500 kilo ürün alsanız oda 4 üncü yıldan sonra almaya başlarsınız ki
işcilik maliyetini unutmamak lazım sonuçta gojiler elle tek tek bir iki haftada toplanacak ve kurutması için üst üste değmeeden hasırlarda maliyeti artırır.
kafaya gojiyi taktım 3-4 yıl içinde türkiyede marketlerde tazesi satılmaya başlayacak daha sonrada pazarlarda bile satılacağını düşünüyorum
1000 tane dikecem deneyeceğim
ayrıca sizin gojinizi şekillendirin bıdama işini ihmal etmeyin yoksa anlamsız bir goji olacak