Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Balkonun güzelliği söyleyeceklerimin bir kısmını unutturdu; şöyleki Sümbül Teberinizi ve açmadığından yakındığınızı okudum.Benimde 8 senelik sümbül teberim iki defa açtı,bazı yazlar hiç açmadan geçiyor.iki büyük saksıda ,bu sene sıvı vitamin vermeyi düşünüyorum.Eğer bu hususta başka bir bilgi edinirseniz,lütfen benimle paylaşın,çok mutlu olurum.selamlar.
|
Sayın Berrinb,
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bu gördükleriniz maalesef çiçeklerimin bir yıl önceki hali. Maalesef bu sene balkonum eskisi kadar hoş görünümlü değil. Geçtiğimiz bir sene içersinde değişik nedenlerden dolayı çok fazla ilgilenemediğim için kimi çiçeklerimi kaybettim, kimi hastalık ve zararlılardan dolayı perişan halde. Kısmetse önümüzdeki dönemde daha fazla ilgilenerek düzeltmeyi planlıyorum.
Sümbültebere gelince, 2 sene önce ilk aldığımda geç de olsa yanılmıyorsam Ağustos sonuna doğru bir adet çiçek açmıştı ama geçtiğimiz sene bende açtırmayı başaramadım. Bakımıyla ilgili çok ayrıntılı bilgim olmasada yanlış hatırlamıyorsam çok güneş seviyor. Bir de kışın soğuklama ihtiyacı var. Bu nedenle bu sene kışı balkonda geçirdi. Bu yaz büyük bir umutla açmasını bekliyorum, zira açınca kokusu harika. Yeni birşey öğrenirsem mutlaka sizi de bilgilendiririm