View Single Post
Eski 03-05-2011, 12:55   #25
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tomurcuk-toprak Mesajı Göster
Sayın sariefe ; paylaşımınız için çok teşekkür ederim.... Verdiğiniz linkteki 4. fotoğraftaki balık cichlidlerin türü nedir?
4. balık ile 3. balık aynı balıktır. Yani Pseudotropheus Polit. Erkeklerin gövdesi parlak mavi, o kadar ki beyaz gibi gözükür kafalarında da siyah maske vardır. Dişiler ise bildiğiniz kahverengidir. Neredeyse tüm balıklardaki erkeğin daha ihtişamlı ve süslü oluşunun bir örneğidir bu durum. İki resimdeki aynı balığın renk farkına gelince, cichlidlerde renk atma diye bir olay vardır. Bir erkek kendinden daha baskın bir erkeğin yanındayken rengini atar soluklaşır. Hatta yapabiliyorsa dişi görünümü alır. Aksine bir dişi yanında da tüm rengini sergileyerek dişiyi cezbetmeye çalışır. 3. ve 4. resimdeki fark da budur. Polit 3. resimde tüm rengini sergilerken, 4. resimde kendinden daha baskın olan 5. resimdeki jalonun yanında rengini atmış gözüküyor.

Ciclidlerde bazı türlerin erkekleri, dişileri ve de yavruları canlı renklere sahipken bazı türlerin sadece erkekleri renklidir. Örneğin sarı prenses ve demasonilerde tüm balık cins ve boyları aynı renge sahiptir. Fakat Polit ya da hongi de sadece erkekler renklidir. Dişileri ve yavruları kahverengidir. Balık seçerken buna da dikkat etmekte fayda var. Buna bağlı olarak akvaryumcularda güzel renklerinden dolayı daha fazla tercih edilen erkekler satılmaktadır. Birde üretilmesi istenmediklerinden dişiler saklanır. Fazla erkekler satılır. Çünkü balıklarda genelde harem mantığı vardır. Bir erkeğe 3-4 dişi veya iki erkeğe 8-10 dişi olarak beslenirler. O nedenle dişiler daha değerlidir.

Malawi ciclid besleyeceklere tavsiyem mutlaka sarı prensesi de beslemeleridir. Beslediğim türler nadir türler olmakla birlikte bir tek sarı prensesten vazgeçmem. Bence herşeyiyle 4x4 lük bir balık.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HasanAK Mesajı Göster
... ve çöpçü balıkları akvaryum dibindeki pisliklerle beslenir böylece akvaryumun temiz kalmasınıda sağlayabilirsiniz ...
İki mesaj yukarda da yazdığım gibi çöpçüler pislik yemez. Üşenmeyip uzun uzun yazıyorum ama anlayabilene.

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön